vrijdag 3 april 2015

Rikki en Mia de kip


Van 14 tot 29 was het jeugdboekenweek. In aanloop naar Pasen werkten wij het verhaal 'Rikki en Mia de kip' uit:
Rikki heeft kippen in de tuin die hij elke dag te eten geeft. Eentje is net zo wit als hijzelf. Dat is Mia, zijn lievelingskip. Rikki laat Mia eten uit zijn pootje, en na het eieren rapen gaan Rikki en Mia altijd op hun plekje zitten. Mia zit dan op Rikki's schouder en geeft zachte beetjes in zijn oor. Op een dag is Mia spoorloos. Rikki zoekt haar overal. Mia zit achter in de tuin maar wil niet met Rikki spelen. Zij pikt hem in zijn pootje. Daar schrikt Rikki van. Papa vertelt hem wat er aan de hand is. Mia zit te broeden en wil niet gestoord worden. Rikki gaat Mia elke dag wat gezelschap houden. Hij houdt zelfs een paraplu boven haar kopje wanneer het regent. Tot op een dag de eitjes uitkomen en Rikki en Mia met de zeven kuikentjes op hun plekje gaan zitten.
 
Wie het digitaal verhaaltje van 'Rikki en Mia de kip' graag eens bekijkt kan hier klikken.
 
En dan aan het werk:
 
We kleurden een mooie kleurplaat van Rikki in. Maar niet zomaar... We moesten heel goed kijken in het boekje en dezelfde kleurtjes gebruiken.
 
Met onze vinger en wat inkt gaven we de pootjes allemaal een kuikentje. Goed kijken en voorzichtig stempelen was de boodschap!


 Natuurlijk mochten we ook niet vergeten om een paasmandje in elkaar te knutselen:
 


 
 

 
We werkten ook aan ons ruimtelijk inzicht en onze telkunsten door de paashaas te helpen bij het vullen van de eierdozen.
 




Wie de laatste dag voor de vakantie nog graag een werkje deed mocht bij de juf een haan komen knippen en kleven. Ze zagen er heel kleurrijk uit!

 
Tussendoor deden we een leuke relaxatieoefening met veertjes in de kring.
 
 
En leerden we het versje: 'Vijf witte kippen'
 
Op vrijdag werden door de paashaas en de mama's en papa's van de oudervrienden heel hard verwent met paaseitjes en een echte paasbrunch!
Deze foto's kan je terugvinden op de blog van 'De Buiteling'.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten